SLCH TJH Brighthills Big Benson

1993-03-25 - 2005-12-27

Stamtavla

Collie-SM Vinnare Elitlydnad 1998

Cert i Elitklass/spår

Svensk Lydnadschampion

Tjänstehund bevakning

Klubbmästare  Lydnad 1997

 

Brighthills Big Benson
Timmie tävlade första gången officiellt vid 14 månaders ålder, han vann då appellklass/spår och blev uppflyttad till lägre klass.

Tjänstehundscertet i bevakning klarade han av när han var två år.

Vid tre års ålder var Timmie uppflyttad till elitklass inom både lydnad och bruks.

Han är en pigg och glad hund som trivs med livet. Under våren 2000 har det blivit några spårtävlingar i elitklass och som grädden på moset fick vi  ett CERT i spår  med  hem från Collie-SM 2000.

Nu har han pensionerats från tävlandet, men tycker fortfarande att det är väldigt roligt att träna. Vi tar ett spår då och då och åker till klubben och tränar som vanligt. Jag har haft enormt roligt med Timmie och tror att han har haft roligt tillsammans med mig. Hoppas att få ytterligare några glada år tillsammans med honom.

Nu är han inne på sitt 12 år och åldern börjar ta ut sin rätt, men fortfarande tycker han det är kul med ett spår då och då. Vi tränar lite lydnadsmoment, rutan är väldigt kul, men roligast är nog apportering med tre apporter och kon, bäst av allt är när han får ta hem konen som sista övning!

Juli 2005 Tiden går så fort och Timmie Tott är nu inne på sitt 13:e år och han har fått fler gråa hår på nosen. Han hänger med på långpromenader och tycker det är roligt att busa till det ibland. Nu tar vi en dag i taget och jag är glad så länge han håller sig pigg och kry.

December 2005 Det oundvikliga kom till slut. Timmie blev plötsligt dålig och det fanns ingenting att göra, åldern tog ut sin rätt. Tisdagen den 27 december fick Timmie somna in för gott. Det var med sorg i hjärtat, men samtidigt ett rätt beslut att ta för Timmies skull. Han skulle ha fyllt 13 år den 25 mars.

Vår första tid tillsammans tillbringade vi i Härjedalen. Jag hämtade honom i Stockholm på vägen upp till Härjedalen, han var då 13 veckor  och när jag hämtade honom sa det bara klick!:-) Det var kärlek vid första ögonkastet, jag glömde tid och rum och såg bara Timmie!:-) Han var en pigg liten krabat som verkade tycka att det var himla kul att jag kom och hämtade honom. :-)

Timmie fick sluta sina dagar i Härjedalen och han fick ett mycket lugnt och värdigt slut. 

Timmie var en  mycket god representant för rasen och visade verkligen att collie kan. Många gånger var det domare som blev imponerade av honom i tävlingssammanhang. Han var en mycket duktig spårhund. Hade inte mina nerver ställt till det för oss i början av vår tävlingskarriär (jag blev tyvärr ganska nervös på lydnadsplanen) är jag övertygad om att han hade varit brukschampion. Han var alltid glad och ville alltid jobba, även om det inte gick så fort den sista tiden. Jag har haft många glada stunder tillsammans med Timmie, roligast var nog när vi fick cert i elitspår på rasmästerskapet  år 2000, fast det var nästan lika roligt när vi vann elitlydnaden på rasmästerskapet 1998 med 270 p!:-) På flera tävlingar hade vi bästa specialen, och vi hade certpoäng på flera tävlingar. Vi hamnade väldigt ofta på prispallen och jag har haft fantastiskt roligt, samtidigt som jag lärde mig väldigt mycket när vi var ute och tävlade.

Den sista tiden fick Timmie träna efter förmåga och det tyckte han var väldigt roligt.

Sov gott Timmie Tott. Du fattas mig!

 

Timmie 2001

Timmie 1994

Timmie 2001

 

 

Timmie med alla prisbucklor han tagit under sin aktiva tid i lydnad och spår.