Alice Dagbok

Senaste uppdatering 30 juni 2007
2003
Januari Kom denna lilla tjej hem till oss, mitt i smällkalla vintern! Vi umgicks mest den första tiden då vädret inte tillät några längre stunder utomhus. Hon fann sig väl tillrätta och blev snabbt kompis med resten av hundarna. Hon tyckte katterna var väldigt skojiga, katterna tyckte inte likadant om Alice!:-) Men de blev snart kompisar med henne de också.

Maj Alice har nu gjort sin debut i utställningsringen, och det gjorde hon med bravur!   Alice tycker det är jätteroligt att träna och gör stora framsteg i spårskogen. Pinnarna plockar hon som om hon aldrig gjort annat!:-) Hon har fått vara med på sökträning och gjort några "hittaövningar", det tyckte hon var väldigt roligt. Hon är en väldigt pigg, glad och arbetsvillig hund!:-)

2004

Februari Alice tränas nu med sikte på start i appellklass till våren 2004. Träningen går väldigt bra.  Hon är mycket ambitiös och tycker det är roligt att träna. Under våren kommer Alice också att mentalbeskrivas och höftledsröntgas. Vi har en hektisk vår framför oss!:-))

Mars  Träningen går alldeles utomordentligt bra! Vi har mycket goda förhoppningar om att starta i appellklass spår under våren. Alice är väldigt duktigt och tränar med glädje! Hon har mycket fart och ett bra gripande och är dessutom mycket ambitiös när vi tränar. Spåret klarar hon galant, lydnaden behöver putsas en aning, men matte är väldigt nöjd med henne!

April Nu tränar vi på allvar för tävlingsstart!:-) Alice är väldigt duktig och tycker det är jättekul att lära nya saker. Hon är väldigt ambitiös och gör alltid sitt bästa och det är verkligen bra! Appellstart närmar sig med stormsteg! Vi kommer att prova på utställningar under våren och sommaren också, den första blir i maj...spännande!  Nya bilder kommer förhoppningsvis in på sidan snart.

2 Maj Nu har vi varit iväg och gjort tävlingsdebut i bruks! Det gick jättebra.....Alice vann klassen och blev uppflyttad till lägre klass spår! :-)) Vi hade väldigt roligt när vi tävlade och Alice är pigg och glad! Vi hade ett par missar....tjuvstart från mottagaren på budföring och missade en pinne i spåret, fick dock högsta möjliga betyg på spåret vid en pinne bort, dvs. 8. Alice gjorde ett jättebra spårarbete! Framförgåendet gick inte heller så bra idag...det fick vi 0 på! Men överlag gick tävlingen väldigt bra.:-) Nu siktar vi mot nästa mål som är lägre klass spår förhoppningsvis i september. Till dess filar vi på lydnaden ordentligt.  Men innan dess ska vi genomföra ett MH och visa upp oss på en utställning.

15 maj Idag har vi visat upp oss på utställning! Domaren tyckte om Alice och menade att det fanns potential för CK, men hon behöver lite mer tid på sig. Tid har vi gott om!:-) Alice fick 1:a Ukl 1:a Ukk samt HP:-)). Dagen avslutade vi med ett uppletande som gick jättebra.

4 juli Idag har vi gjort debut i öppen klass på utställning och Alice skötte sig bra! Det gjorde däremot inte matte som inte kunde hålla tempot! Alice fick en fin kritik trots mattes oförmåga att visa hund!:-) Bäst att träna till nästa gång vi ger oss ut på utställning!

17 juli Äntligen kom vi iväg på mentalbeskrivning! Länk till Alice MH finns ovan. Resultat av höftledsröntgen fick vi i april och det var bra, HD A. :-)    Nu satsar vi mot lägre klass spår ,förhoppningsvis till hösten!  

 5 september 204 Alice är en riktigt rolig hund!:-) Vi kommer närmare och närmare en start i lägre klass spår!:-) Lydnadsmomenten börjar sitta ,sakta men säkert. Tyvärr börjar det bli ont om tävlingar så vi får antagligen lugna oss till nästa tävlingssäsong. Då kan vi ju fila på högre klass momenten också.:- )                                                    

6 oktober Förhoppningsvis kommer det snart in lite nya bilder på Alice!

8 oktober Alice har fått en ny kompis! Hon tar hand om Tova på ett väldigt bra sätt, känner sig nog lite som en ansvarsfull storasyster.:-)  Träningen fortgår och Alice är lika lysande som vanligt! En väldigt ambitiös liten tjej (som håller på att bli stor)!

8 november I går var Alice med på sökträning och det tycker hon är väldigt roligt, hon älskar att springa i skogen! Vi har inte kommit så långt i söket ännu, men markeringsövningar är hon jättebra på. Nu hoppas vi att vi kan träna regelbundet så får vi se hur långt det räcker när det gäller tävling. Vi ska ut på spårtävling i första hand, men det blir först i vår. Alice är lika ambitiös som vanligt, hon är jätteduktig när vi tränar lydnad och det går framåt för varje vecka.

30 november Vi tränar på och har även börjat träna  moment som ingår i lydnadsklass II. Främsta målet för Alice är att starta i lägre klass/spår och det blir inte förrän i vår, sen tar vi lydnadstvåan!:-) Alice är väldigt rolig att träna med, hon tar träningen på stort allvar och är väldigt mån om att göra sitt bästa.:-) Hon är väldigt duktig! Tyvärr har hon visat lite skottberördhetstendenser så vi tar det väldigt försiktigt med skotträningen. Med förhoppningen om att hon ska komma över obehagskänslan hon har för skott på platsliggning.

31 december Alice är lysande! Hon har kraft i sitt agerande, otroligt ambitiös och full fart. Apportering är hon väldigt bra på full fart ut och full fart in, även med tungapporten, mycket kamp finns det i henne, och det underlättar arbetet ganska mycket!:-) När vi åker till klubben för att träna blir hon helt tokig av lycka, hon tycker det är sååå kul! Nu när snön har försvunnit tar vi upp spårträningen igen och satsar hårt på lägre klass när tävlingssäsongen drar igång igen.

2005

6 januari Idag har vi tränat lydnad och uppletande. Uppletande var det ett tag sen vi tränade och Alice blev så till sig så hon for rätt ut i rutan i turbofart!:-) När hon sansat sig en aning letade hon jättebra. Detta är en riktig krutgumma, turbon är inkopplad nästan jämt.:-) Glad är hon också!

20 februari Nu var det ett tag sedan dagboken uppdaterades! Vi tränar på och har lägre klass som mål i vår! Alice är lika duktig som vanligt. Vi hade kommit igång med spårträning, men så kom snöstormen! Inte kul! Bara snön försvinner så tar vi upp spårträningen igen, lydnaden fungerar riktigt bra nu, lite finslipning kvar bara!

30 mars Alice har löpt och vi har haft en riktig köldknäpp och när det är kallt så fryser Alice. Därför har vi inte tränat så mycket under den sista månaden, men nu har vi kommit igång!:-) Lydnaden går bra och nu kan vi börja träna platsliggning och spår igen, siktet inställt på lägre klass under våren/sommaren. Alice är en mysig hund som gillar att träna med matte.

8 maj Idag har Alice debuterat i lägre klass/spår. Lite tidigare än jag planerat men resultatet är jag mycket nöjd med. Vi var en hårsmån från uppflyttning!!! Målet med denna start var att komma runt i spåret och göra en skaplig lydnad  som räckte till att bli godkänd i klassen. Spårupptaget var det lite strul med, Alice är inte så säker ännu, men spåret var riktig bra! Missade en pinne, men hon jobbade bra i spåret och gick runt på en bra tid. Vi avstod budföring och platsliggning idag, men fick trots det uppflyttningspoäng på lydnaden.:-) Jag är mycket nöjd med dagens prestation!:-)

28 juli Alice jobbar på bra.:-) Vi tränar på momenten i lydnadsklass II och givetvis fortsätter träningen inför start i lägre klass, förhoppningsvis i höst. Alice är lika ambitiös som vanligt.:-)

27 augusti Idag gav i oss iväg ut i spårskogen för att träna upptag. Alice behöver träna på att riktingsbestämma spåret och jag bjuder henne spåret genom att skicka henne snett ut i spårets riktning. Vi tränar på och ökar vinkeln så att hon till slut tar upp spåret rakt ut. Alice blir säkrare och säkrare och hon tycker det är väldigt kul att spåra.

16 oktober Det var ett tag sedan dagboken uppdaterades, men nu är det dags! Alice har varit ute på både sök- och spårträning. Sökträningen gick fantastiskt bra, vi tränade med ett glatt gäng som Alice aldrig hade träffat förut. Det är bra att få möjlighet att träna med okända figuranter. Alice är på gång i söket, men vi ska först bli uppflyttade en klass i spåret innan vi tar tag i söket på allvar. Spårträningen går framåt, idag tog Alice upp spåret på ett brilliant sätt, rakt ut, kände av åt vilket håll spåret gick och full fart framåt. Alla pinnar fick vi med oss hem också! Lysande!:-) Nu är tävlingssäsongen över för i år och vi ser fram emot vårsäsongen.:-) Träningen fortskrider!:-))

13 november  Alice gör framsteg varje dag!:-) Idag testade vi stora stegen för första gången och det gick kanonbra! Vi har tränat på en lägre stege ganska länge för att Alice skulle få in "rytmen", men idag var det dags för den stora stegen. Lite tveksamheter var det, men hon tog sig över på ett lugnt och balanserat sätt och gick på alla pinnarna på nervägen. Kanon!  Tungapportering gör hon kanonbra, lite finputsning bara!:-)

2006

6 januari Idag tog vi ett träningspass på klubben och det gick kanonbra, som vanligt!:-) Vi började med ett uppletande i snön och Alice gick som en torped genom snön! OBS med näsan påkopplad! Full fart ut, plockade föremålen och full fart in! Lydnaden gick jättebra den med, hon kröp riktigt snyggt i snön! Tungapportering tycker hon är jättekul och ingångarna sitter snart! Bara matte är flitig! Alice är väldigt skojig att träna, pigg och glad och väldigt ambitös! Vi jobbar på!

27 april Alice har varit ute och tävlat, vi passade på innan löpet som beräknas till maj månad. Vi gav oss iväg på en tävling i spår och jag var så laddad så jag åkte iväg en dag för tidigt! Vi kom till stugan och det fanns inte en människa där! Jag upptäckte mitt misstag...... och vi passade på att träna lite i stället! Nästa morgon blev det favorit i repris! Upptaget var struligt....vindade vilt! Spåret gick jättebra, en pinne missade vi, men den låg vid en terrängövergång, så det är ursäktat. Betyg 9 på spåret och det är bra. Provade med budföring, men Alice vände när hon hade ca 25 meter kvar till mottagaren.:-( Plats med skott är inte färdigt så det avstod vi ifrån. Vi skrapade ihop 398p den här gången. Lite slarv på lydnaden, men hon ska löpa snart och var inte riktigt på alerten. Tyvärr kommer löpet mitt i säsongen, men det är som det är. Vi tar nya tag efter löpet.

13 juli Alice löpte lite senare än beräknat, men nu är det överstökat för den här gången.  Vi tränar på och bara matte kännner att lusten faller på så anmäler vi till lydnadsklass II, men det är roligare att tävla på brukstävlingar!:-) Precis en sådan har vi på hemmaklubben om några veckor och Alice kommer att vara med på den tävlingen! Tyvärr har vi inte haft möjlighet att träna platsliggning med skott som planerat, men vi kör tävlingen utan plats så får vi se hur långt det räcker. Med lite tur och skicklighet från oss båda så kan vi nå bra poäng ändå, så vi testar!:-)

6 augusti Nu har vi tävlat i lägre klass igen och jag hade förhoppningar om att Alice, med mig i släptåg, skulle genomföra spåret på ett bra sätt och det kan man lugnt påstå att Alice gjorde! Hon fick 10 på upptaget och det var ett kanonsnyggt upptag, rakt ut i lugnt och sansat tempo, fick tag i spåret och gick iväg åt rätt håll! Kalasbra! Spåret tog ca 12 minuter att ta sig igenom och Alice plockade alla pinnarna! Betyg 10! Kalasbra igen! Nu hade vi läge för uppflyttning, men som sagt man ska inte räkna ut något i förväg!:-) Lydnaden genomfördes på ett acceptabelt sätt, vi avstod platsen som är värd 50 p, och tyvärr räckte inte lydnadspoängen till för uppflyttning. Värmen tog ganska hårt på Alice och jag tror att hon är lite nedsatt av löpet för några veckor sedan och det är svårt att få ihop uppflyttningspoäng på lydnaden utan platsen. Vi stannade på 425,75 poäng, vilket är bra när man avstår både budföring och plats. Jag är väldigt nöjd med att Alice fixade spåret perfekt och nu ska jag ta mig en funderare på hur vi ska gå vidare.

22 oktober Vi tränar och står i! Idag har vi tränat sök och Alice är väldigt duktig! Hon gör fina slag i rutan och hämtar lösrullen och påvisar med bra motivation ut till figuranterna. Vi har använt både öppna och dolda figuranter och Alice löser uppgiften på ett mycket bra sätt. Vi tränar med sikte på tävling i sök!:-) Vi ska också försöka oss på klass II i lydnaden! :-)

2007

12 maj Hujedamej vad länge sedan det var som Alice dagbok uppdaterades!:) Nå, nu är det dags! Vi tränar på och Alice är lika ambitiös som vanligt! Någon start i lydnadsklass II blev det inte förra året och nu har reglerna ändrats och vi får inte tillgodoräkna oss meriter i bruks för start i lydnaden, så vi måste starta i klass I. Suck! Men jag ska väl ta mig i kragen och göra det i sommar. Söket har det inte blivit så mycket av heller, tiden räcker helt enkelt inte till när man har många hundar att träna! Men spår och lydnad tränar vi och vi får se vad jag planerar in för Alice under sommarhalvåret.

Idag har vi varit på utställning och visat upp oss i bruksklass och domaren gillade Alice, men tyvärr har hon mycket lätt öronställning för dagen och därför blev det inget CK idag! Annars fick Alice fin kritik. Vi åkte hem med ett par röda band i bagaget och jag var mycket glad för det!:)

30 juni Äntligen kom vi iväg på en lydnadstävling för första gången! Och vilken debut det blev!:) Alice är ingen tävlingsrutinerad hund trots att hon har blivit en mogen hundfröken och det beror naturligtvis på mig! Nåja, lydnadsklass I klarade Alice med bravur...176 p och prispallen fick vi också kliva upp på!:) Placering 3:a av 10 tävlande, hyfsat!:) Lite blodad tand fick jag allt så nu laddar vi för tvåan!:)