2006 Senaste uppdateringen 12 maj 2007

Söndag 19 februari  kom lilla Vito hem till oss. Det kom som en glad överraskning för oss alla!:-)) Han var 10 veckor när han flyttade hem till oss. Som sällskap från uppfödaren hade han med sig en liten kisse som fick namnet Sigge. Så nu har vi fullt hus igen!:-)

Måndag 27 mars Pust, det har varit en jobbig tid för en medelålders kvinna!:-) Två småttingar på en gång var kanske att ta i. Men vi klarade av det och nu har allt fallit på plats med inkörda rutiner. Vito är en mycket social och pigg hund, busig är han också, älskar att äta hästbajs och så fort han får chansen sticker iväg allt vad han orkar till ett av många hästbajsställen han har lagt på minnet! Ja,ja jag uppfostrar så gott jag kan, det blir nog hund av honom också.:-) Nu väntar vi på att snön ska försvinna så vi kan börja lägga lite valpspår.

Onsdag 12 april Vi har haft ett stort problem.......att hitta ett bra namn till vår lilla gosse... ett namn som inte går att förväxla med någon annan betydelse på andra språk! Efter många om och men så kommer han att kallas Viggo! Han växer så det knakar och är full av liv. Han har varit och hälsat på på klubben och är väldigt glad när han träffar folk, svansen går som en propeller. Nu har snön äntligen försvunnit och vi kan börja med spårträning, ska bli roligt att se hur det går.

Fredag 14 april Nytt namn......igen! Viking passar bra!:-) Lite likt Vito i uttalet och han lyssnar bra på Viiiiito så Viiiiiking är bättre än Viggo.:-) Så nu blir det Viking en gång för alla! Punkt!:-)

Torsdag 27 april Näe, nu får det vara nog!:-) Viking har blivit Vicke....nu hoppas jag kunna sätta defintiv punkt för detta namnbekymmer! Har aldrig varit med om något liknande.:-) Vicke verkar inte ha några bekymmer med namnet i alla fall! Han kommer på glada tillrop med iiii i! I alla fall så har vi börjat med lite valpspår och det gick lysande.

Onsdag 3 maj Nu har Vicke bekantat sig med brukshundklubben en vanlig träningskväll. Han är väldigt öppen och social och gillar alla människor som kommer i hans väg. En blivande sökhund månne? Vi har börjat med lite uppletande och det funkar bra, han tycker det är väldigt kul att få var med och leka med mig!

Torsdag 13 juli Vicke har uppnått den aktningsvärda åldern av sju månader och han börjar bli världsvan!:-) Han har varit med på husvagnsturné med de andra hundarna och det har gått kanonbra. Han är en liten tuffing som gärna vill bestämma över ALLA tjejerna! Men att matte bestämmer var skåpet ska stå...... det vet han! Vi har varit ute på tävlingar och träningskvällar både på hemmaklubben och på andra ställen.  Spåra kan han och lydnaden har vi börjat med och han lyssnar!:-) Vi tar det lite sakta  och undan för undan så blir det bra när det blir klart!

Tisdag 1 augusti Nu har Vicke provat på sökträning för första gången.:-) Han är en väldigt social hund och sök passar honom bra! Under kvällen fick vi tillfälle att prova några hittaövningar med honom. Första skicket så hoppade hjärncellerna jenka i huvudet på honom och han fattade inte riktigt vad han skulle göra...förståeligt nog!:-) Men när han väl kommit ut till första figgen så ramlade poletten ner...det var ju störtkul att springa ut i skogen och hälsa på på folk och så fick man ju dessutom godis av dem! Kalas tyckte Vicke! Vi körde tre skick en paus och tre skick igen, avståndet ut till figgarna var ca en 20-30 meter och det gick riktigt bra! Nu hoppas vi kunna jobba vidare mer regelbundet med sökträningen.

Lördag 30 september Nu var det längesedan dagboken uppdaterades! Vicke växer och frodas och just nu har han ett bestyr med två tikar som närmar sig höglöp...pust! Men han är en resonabel kille och sköter sig bra trots alla frestelser! Träningen fortgår och han är en glad och arbetsvillig  hund. Vi åker till klubben och tränar ett par dagar i veckan med andra hundar på planen, och det går kalasbra! Vi har ett träningsställe som vi kör på nästan varje dag, där finns inga andra hundar och det är ju bra när vi ska lära in alla momenten som ingår i appellklassen!:-) Han spårar bra och vi har haft tillfälle att köra några hittaövningar på sökträning och det går alldeles utmärkt! Vi jobbar vidare!

2007

Söndag 15 april Idag har Vicke varit på mentalbeskrivning och det skötte han kalasbra! Han kampade och lekte med testledare och figuranter så det stod härliga till.:) Han hade inga kvarstående rädslor, stor leklust, bra gripande och skotten brydde han sig inte om ett dugg, som beskrivaren sa, "det var ett hörselprov för honom".:) Jag är nöjd och glad över att vi har kommit en bit på vägen i Vickes karriär! Nu satsar vi mot start i appellklass.

28 april Vi har varit iväg och tränat att springa i vänstervarv!:) Det gick inte så bra!!!! Vicke hade en väldans fart i den pyttelilla ringen och drog iväg med mig så det stod härliga till! Alltså......att springa i vänstervarv med Vicke Vire är ingen lätt historia! Nåväl trots att vi inte kunde uppföra oss som folk i ringen så tyckte domaren att Vicke var värd ett HP och han blev BIR. Då skulle vi ju naturligtvis vara med i gruppfinalerna och jag bävade för att springa runt i ringen en gång till! Jag är inte så bra på att springa i vänstervarv!:) Men jag fattade mod och hade bestämt mig för att ta kontrollen i ringen! :) Jag lyckades och Vicke skötte sig mycket bra.  Vi blev inte placerade i gruppfinalen, men det var nyttig träning inför kommande utställningar.

12 maj Så har Vicke debuterat i utställningssammanhang på allvar och det gick ju bra! Nu hade jag förstås hjälp av en proffsig handler, Tack Therese!:) Vicke skötte sig bra och fick fin kritik. "Mycket god typ, maskulint huvud, något oparallell i sina linjer, bra öron, ögon, tänder och bett. Vacker hals och rygglinje. Brant överarm, välvinklad bak. Rör sig väl från sidan. Utmärkt benstomme."  Vicke belönades med  ett 1:a pris i Ukl, 1:a pris i UKk och HP och det är jag mycket nöjd med. Han kommer att bli en mycket stilig gosse när han är färdig!:)